Este deosebit de importantă cunoașterea prevalenței infestației cu D.Imittis în arealul în care lucrăm.

Este importantă promovarea prevenției încă din lunile martie- aprilie pe toata perioada anului-până în octombrie-noiembrie cu temperaturi peste 14 grade, chiar in zone fără lacuri-râuri, dar cu vectori-tânțarii, doar în condițiile în care suntem siguri că nu există adulti.

Este importantă promovarea diagnosticului atât pentru a decela microfilarii cât și pentru a decela Ag-nii!

Acestea sunt doar căteva insight-uri ale abordării terapeutice în cazul dirofilariozei. Primul eveniment din seria #DirofilariozisDay va avea loc pe 23 aprilie în Timișoara urmând pe 13 aprilie în București și pe 14 aprilie în Constanța. Evenimentele sunt creditat de C.M.V. cu 10 puncte/participant. 

Medicii veterinari care vor participa la simpozion vor primi un cod unic, valabil 3 zile începând data primului eveniment, 23 aprilie. În baza acestui cod vor putea accesa link-ul de mai jos.

Descarca prezentarile evenimentului Dirofilariozis Day

Aceste documente sunt supuse legislației în vigoare privind drepturile de autor și drepturile conexe reglementate de Legea 9/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Difuzarea conținutului protejat fără acordul titularului este strict interzisă.