În perioada 7-9 Februarie 2020 la Orlat, Sibiu – Conacul Maria Tereza, a avut loc a 2-a reuniune a Grupului de Lucru al Cardiologilor Veterinari din România (GCVR). Compania Veteco a reunit, pentru a doua oară,  într-o sesiune de lucru cei mai reprezentativi medici veterinari cardiologi din România: Dr. Florin LECA, Dr. Adela Mendea, Dr. Iuliu SCURTU, Dr Calin SERDEAN, Dr Beatrice CRISTESCU, Dr Alice RADULESCU, Dr Diana MOCANU și Dr Andrei BAISAN.Scopul acestei întâlniri a fost evaluarea rezultatelor importante obținute în urma colaborării acestui grup în 2019 și de asemenea dezbaterea și implementarea noilor strategii și ambiții de dezvoltare a domeniului cardiologiei veterinare în România.

Anul 2019 a fost un an important pentru  cardiologia veterinară și la nivel mondial, deoarece Colegiul American de Medicină Internă (AVCIM) a publicat noile recomandări privind Boala Cardiacă, în urma studiului EPIC. ACVIM a inclus PIMOBENDANUL în lista recomandărilor  pentru Boala Cardiacă la câine.

Pentru dezvoltarea cardiologiei veterinare din România este esențială informarea și ghidarea medicilor veterinari în abordarea consultul cardiologic veterinar primar și în terapia bolilor cardiace în propria clinică. Primul pas pentru atingerea acestui obiectiv este standardizarea metodelor de diagnostic și tratament prin intermediul protocoalelor create de Grupul de Lucru al Cardiologilor Veterinari din România.

Flow-chart-ul de identificare și terapie a Bolii Valvulare Mitrale în stadiul preclinic avansat și Fișele de examinare Cardiovasculară sunt primul pas în omogenizarea și crearea unui measaj medical comun și eficient. Veteco va organiza împreună cu Grupului de Lucru al Cardiologilor Veterinari din România 5 evenimente de promovare a metodelor și instrumentelor de consult cardiologic în 4 regiuni ale țarii și în București.

WhatsApp_Image_2020-02-14_at_11-10-21