Bine ați venit la seria de evenimente medicale Veteco.

Povești cu și despre paraziți

Pielea animalelor este expusă la atacul mai multor tipuri de paraziți. Fiecare specie are un efect particular asupra pielii, iar acesta poate varia de la ușor la grav, dependent de specia de parazit implicată.

În linii mari, dermatologii au în vedere cazurile de ectoparazitism. Atunci când ectoparaziții sunt vectori sau gazde intermediare ale unor bacterii, rickettsii sau paraziți, ei devin mai importanți decât atunci când produc doar propriul lor efect.

Acarienii, insectele și dermatofiții trăiesc pe piele, dar și în piele. Reacția pielii la aceste provocări variază de la banală la letală, incluzând reacții specifice bolilor dermatologice. Astfel parazitozele pot fi de multe feluri și de cele mai multe ori exprimă simptomatologie clinică similară cu alte patologii.

De aici obligativitatea diagnosticului diferențial care necesită, în funcție de caz, o altă abordate terapeutică sau un control integrat al acestor agenți patogeni.

In cadrul seriei de conferințe Povești cu și despre paraziți am dorii să vă oferim toate cunoștințele necesare și uneltele potrivite pentru a pune un diagnostic parazitologic si dermatologic corect.

Pentru a ne îndeplini cu succes această misiune am apelat la doi specialiști și lectori cu notorietate în lumea medicală veterinară:



Lectori:

Dr. Ana Maria Boncea Diplomat ECVD

Profesor Dr. Marius Ilie

București 27 Mai 2022, Hotel Ramada

Timișoara 17 Iunie 2022, Hotel Continental

Iași 24 Iunie 2022, Ramada Iași

Pentru a descărca prezentarea accesați link-ul: #PoveștiCuȘiDespreParaziți

Eveniment cu participare gratuită pentru medicii veterinari și creditat cu 25 puncte CMVRO. Locurile sunt limitate astfel vă rugăm să confirmați participarea la reprezentatul medical Veteco cu care lucrați sau pe adresa de email:  [email protected]

Ne vedem la conferința, asigurați-vă astăzi un loc!