Puricii, căpușele, țânțarii pe lângă complicații dermatologice neplăcute pe care le provoacă mai pot fi și vectori pentru diferiți agenți patogeni. Mai mult de 40% din populația de câini din Europa are purici. Un câine din trei este infectat de căpușe. Pericolul reprezentat de acești dăunători este într-o constantă schimbare.Vom începe dezbaterea acestor aspecte prin seria de webinare ABORDARI ACTUALE ÎN CELE MAI IMPORTANTE BOLI PRODUSE DE ARTROPODE LA CÂINE ȘI PISICĂ

 

Modulul 1 – 16 septembrie: Căpușele ixodide în contextul „înțepături mici, probleme mari – sustinut de Dr. Marius Ilie;

Modulul 2 – 30 septembrie: Dirofilarioza canină – o permanentă provocare -sustinut de Dr. Marius Ilie;

Modulul 3 – 8 octombrie : Puricii - de la biologie la patologie – sutinut de Dr Ana Maria Boncea și Dr. Marius Ilie.

Webinarul bazat pe teme științifice va fi susținut de: Conf. Univ. Dr. Marius ILIE, disciplina parazitologie, în cadrul FACULTĂȚII DE MEDICINĂ VETERINARĂ UNIVERSITATEA DE ŞTIINŢE AGRICOLE ŞI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI „REGELE MIHAI I AL ROMÂNIEI” DIN TIMIŞOARA si de Dr. Ana Maria BONCEA manager clinica VET MED THERAPY.

 

Seria acestor evenimente va fi susținută în platforma ZOOM. Numarul de locuri este limitat. Înscrierea se face în ordinea înregistrării. Detaliile necesare înscrieriii vor fi anunțe în curând.

Conform criteriilor Programului de Dezvoltare Profesională Continuă,  participarea la unul din aceste evenimente este creditată cu  10 puncte/participant.