Hipertiroidismul este o afecțiune comună la pisici și se manifestă prin producerea excesivă de hormoni tiroidieni de către glanda tiroidă. Acest lucru poate fi cauzat de o creștere anormală în dimensiune a glandei tiroidiene (numită și adenom tiroidian) sau de o afecțiune autoimună numită tiroidită. Conform unui studiu recent efectuat pe teritoriul Germaniei, 12,3 % din pisicile de 8 ani și peste, suferă de hipertiroidism, aceasta fiind afecțiunea endocrină cu cea mai mare prevalență la pisici. 

Simptomele clinice:

Diagnostic:

Tratament și management:

ISFM (International Society of Feline Medicine):

Aceste recomandări sunt importante pentru a ne asigura că pisica primește îngrijirea adecvată și că tratamentul hipertiroidismului este eficient și sigur indiferent de planul terapeutic.

În concluzie, trebuie să reținem ca hipertiroidismul este o afecțiune comună la pisici, cu o prevalență mare în rândul pisicilor senioare, cu vârsta de 8 ani și peste. Diagnosticul timpuriu și tratamentul adecvat sunt esențiale în gestionarea hipertiroidismului la pisici, iar medicii veterinari ar trebui să ia în considerare această afecțiune ca o posibilitate în cazul pisicilor vârstnice sau cu semne clinice sugestive.

Bibliografie

  1. icatcare.org 2. abcdcatsvets.org 3. acvim.org 4. Apelka -prospect

Soluția orală pentru tratamentul hipertiroidismului la pisici!

  1. Apelka 5mg/ml
    Apelka 5mg/ml

    Apelka este indicat pentru stabilizarea hipertiroidismului la pisici înainte de tiroidectomie și pentru tratamentul pe termen lung al hipertiroidismului felin.

    in stoc