Acest site se adreseaza exclusiv persoanelor juridice. Preturile sunt cu TVA inclus.

Small & Healthy

Small & Healthy

Veteco Interservices |

Schimbările mediului, dezvoltarea tehnologiei medicale veterinare, prevenirea bolilor infecțioase, perfecționarea tehnicii de diagnostic, gestionarea eficientă a bolii, cât și îmbunătățirea nutriției au dus la o creștere treptată a duratei de viață în rândul animalelor de companie. O dată cu prelungirea duratei de viață apare creșterea prevalenței bolilor cronice și degenerative. În cazul câinilor s-a observat că rasele de talie mică trăiesc mai mult, comparativ cu rasele de talie mare, ceea ce pune o oarecare presiune pe modul în care îi îngrijim pe câinii din rasele mici și toy.

Prevalența bolii în relație cu vârsta și rasa ne-ar putea ajută să stabilim o strategie de îngrijire atincipând și chiar  prevenind boala. Există surprinzător de puține date în ceea ce privește populația animalelor domestice, însă studiile și observațiile care s-au făcut până în prezent  indică și conturează un tipar în modul în care se îmbolnăvesc câinii din rasele mici, comparativ cu câinii din rasele mari.  

Înălțimea, greutatea, metabolismului rapid al câinilor de rasă mică și toy se persupune că sunt posibili factori care determină probleme ale: pielii, ficatului, tractului urinar, articulațiilor, dinților, cât și afecțiuni ale retinei. Aceste probleme pot fi evitate sau ameliorate prin utilizarea suplimentelor nutritive preventive dezvoltate special pentru aceste rase.

 

BACHUS Small & Healthy este un complex de extracte concentrate din plante cu efecte terapeutice, minerale, vitamine, ulei de pește și alte ingrediente active pentru a ajuta câinii din rasele mici și toy să ducă o viață mai sănătoasă și mai lungă. Compoziția multifuncțională atent dezvoltată a acestui supliment nutritiv asigură o abordare preventivă a problemelor sistemice ale acestor rase.

MENȚINE FUNCȚIA NORMALĂ A FICATULUI

Extractul de ciulin (Sylibum marianum) este o sursă naturală de silimarină. Sylimarinul este cunoscut ca având un efect protector puternic asupra ficatului. Ajută la scăderea inflamației ficatului animalului, ajută ficatul să elimine substanțele dăunătoare, funcționează ca un antioxidant. Această substanță ajută la neutralizarea virușilor, a toxinelor, îmbunătățește regenerarea celulară, ajută la refacerea ficatului după boală. În caz de otrăvire sau scădere activității biliare, sylimarinul acționează ca un protector. Sylimarin poate fi recomandat în caz de otrăvire a animalelor de companie sau de inflamație cronică a ficatului.

REDUCE PLACA DENTARĂ

Extractul de algele brune de mare (Ascophylum Nodosum) este un derivat natural din alge marine, care acționează împotriva plăcii dentare și a tartrului. Reduce efectiv numărul de bacterii din cavitatea bucală, eliminând mirosurile neplăcute. În timpul masticației tableta se dizolvă și reduce aciditatea salivei animalului, dizolvând placa existentă și contribuind la prevenirea formării acesteia. Algele marine conțin vitamine, minerale și oligoelemente importante care împreună cu iodul sunt benefice pentru corpul animalului.

AJUTĂ LA MENȚINEREA VEDERII

Luteina este un pigment natural, singurul carotenoid care se poate acumula în maculele ochiului. Funcția sa principală este de a absorbi razele de lumină și de a proteja ochii de cele mai dăunătoare spectre solare ultraviolete - albastru și violet. Combinată cu vitaminele C și E, liuteina poate de asemenea, acționa împotriva radicalilor liberi.

Vitamina A este o vitamină vitală pentru sănătatea câinelui. Ajută la evitarea orbirii nocturne, asigură creșterea normală, joacă un rol important pentru sănătatea reproducerii.

MENȚINE SĂNĂTATEA PIELII ȘI ÎNTĂREȘTE IMUNITATEA

Vitaminele din grupul B sunt necesare pentru majoritatea funcțiilor corpului câinelui. Vitamina B1 participă la metabolismul carbohidraților prin transferul impulsului nervos către mușchi, de asemenea, scade aciditatea corpului. Vitamina B2 menține funcția normală a pielii și a mucoaselor, ajută la vedere, susține absorbția și sinteza grăsimilor, ajută la formarea celulelor roșii din sânge, este necesară pentru o piele sănătoasă, unghiile și părul. Vitamina B6 stimulează producția de hemoglobină, metabolismul grăsimilor și carbohidraților, participă la alte procese de metabolism importante. Vitamina B12 participă, de asemenea, la procesele de metabolism, reglează acumularea de energie în țesutul muscular, circulația sângelui și participă la procesul de diviziune celulară.

Vitamina A este una dintre cele mai importante vitamine pentru pielea câinelui. Problemele cauzate de deficitul de vitaminei A includ starea slăbite pielii și a blănii, blana mată, mâncărimea pielii, deficitul acestei vitamine poate cauza probleme reproductive.

Vitamina E și seleniu - antioxidanți, esențiali pentru îmbunătățirea și menținerea sistemului imunitar al câinelui. Acestea pot reduce prevalența radicalilor liberi și pot preveni potențialele patologii care pot duce la probleme grave de sănătate. Suplimentele pe baza de vitamina E și seleniu incluse în dieta câinelui ajută la stimularea sistemului său imunitar și la menținerea animalului mai sănătos și mai puternic pentru o perioadă mai lungă de timp.

Vitamina C oferă rezistență pielii și elasticitate pereților vaselor de sânge și ai membranelor celulare. Această vitamină este un antioxidant care ajută la protejarea celulelor de influența negativă a mediului și întărind sistemului imunitar al câinelui. Vitamina C joacă un rol important în formarea lipidelor din stratul de keratină, în sinteza colagenului și în multe alte activități metabolice.

Referințe:

https://www.bachusvet.com/index.php/products

  1. Richard Dorn,Canine breed-specific risks of frequently diagnosed diseases at veterinary teaching hospitals, 2019, Columbus. Disponibil:http://webcanine.com/wp-content/uploads/2007/04/risk.pdf

Lasa un comentariu

Te rugăm să reții: comentariile trebuie aprobate înainte de a fi publicate.