NexGard și NexGard SPECTRA noi indicații de utilizare în tratmentul demodeciei și al râiei sarcoptice

Demodecia este o afecțiune cutanată determinată de inmulțirea excesivă a speciei de acarieni din genul Demodex.  Este o boală parazitară, adesea foarte severă și greu de tratat. Semnele clinice apar după proliferarea masivă a paraziților și variază foarte mult fiind influențate de mai mulți factori.

Tratamentul durează până la câteva luni. Într-un studiu retrospectiv din SUA, în urma tratamentelor cu acaricide făcute la câinii diagnosticați cu demodecie generalizată, demodecie juvenilă, tratamentul a durat 4.5 luni. Demodecia adultă a fost tratată în 5.9 luni.

Pâne de curând, au fost disponibile foarte puține formule acaricide eficiente. NexGard și Nexgard SPECTRA schimbă acestă situație.

demodecia

Râia sarcoptică este o afecțiune dermatologică foarte contagioasă și intens pruriginoasă; cauzată de infestația cu acarianul Sarcoptes scabiei var. canis. Scabia este o boală parazitară foarte contagioasă.

Durata tratamentului diferă de la individ la individ, în functie de gradul de infestare, de statusul imunitar al animalului, starea de întreținere a animalului și nu în ultimul rând de conștiinciozitatea și corectitudinea cu care este facut tratamentul de către proprietar.

NexGard și NexGard SPECTRA ajută proprietarul să respecte schema de tratament.

rasa_sarcoprita