În Europa, intensificarea călătoriei animalelor de companie plus modificările climatice, influențează situația epidemiologică actuală a anumitor ectoparaziți și agenții patogeni, pe care aceste animale îi portează sau îi pot introduce în diferite regiuni georgrafice.În general animalele care sunt expuse la o presiune infecțioasă parazitară mare, au un stil de viață activ în aer liber și prin urmare, sunt deseori supuse unor condiții natural speciale, inclusiv ploaia, înotul și/sau scăldatul. Un produs eficient anti-purici și căpușe, cu eficacitate de durată si sustinută, este esențial pentru a proteja animalul de re-infestare și de transmiterea potențială a unor boli vectoriale care pot pune în pericol atât viața animalului cât și a proprietarului. Produsele antiparazitare pentru animalele de companie pot fi folosițe atât profilactic, cât și terapeutic pentru controlul endo și ectoparaziților. Infestările vizibile cu purici, păduchi sau căpușe necesită tratament pentru a elimina paraziții. Majoritatea antiparazitarelor moderne au un efect rezidual și pot fi astfel utilizate și profilactic pentru a preveni reinfestarea.

Având în vedere pontențialele maladii transmise de acești paraziți, este esențial limitarea riscului printr-o prevenție eficientă și corectă care ia în calcul mai mulți factori, printre care situația epidemiologică din zona georgrafică unde trăiește animalul, stilul de viață al animalului de companie și nu în ultimul rând produsul antiparazitar folosit.

Fiecare compus antiparazitar comercializat în prezent, sub orice formă de administrare (orală, topică și parenterală) s-a dovedit a fi mai puțin decât perfect în cel puțin un studiu clinic. Cu toate acestea, în timp ce dovezile indică faptul că rezistența afectează toate substanțele antiparazitare indiferent de molecula activă, doza și formulare, dacă instaurăm un plan profilactic multimodal, bazat pe sinergia diferitelor produse antiparizitare, avem șanse foarte mari să facem o prevenție cu o rată de success de aproape 100%. Astfel este foarte important, atât pentru medicii veterinari cât și pentru proprietarii de animale, să realizeze ca au mai multe șanse să facă o profilaxie antiparazitară eficientă și sigură atunci când combină într-un plan preventiv anual mai multe produse antiparazitare complementare ținând cont de beneficiile și particularitățile clinice ale fiecărui produs în parte.

Ținând cont de toate cele relatate mai sus Veteco pune la dispozitia medicilor veterinari și a proprietarilor de animale de companie, un plan terapeutic și profilactic antiparazitar validat si argumentat științific.

Programul de protecție avansată

Martie

NexGard

Efect curativ în 6 ore

Aprilie

Frontline Tri-Act

Preventiv, Curativ 24 ore,

REPELENT

Leishmania

Efect KO omoară puricii în 6 ore

Mai

NexGard Spectra

Dirofilaria imitis

Nematodul Pulmonar

Iunie

Frontline Tri-Act

Repelență dovedită

Leishmania (sezon estival)

Iulie

NexGard

Eficacitate sporită  indiferent de factorii de mediu

August

NexGard Spectra

60 zile inhibarea dezvoltării  larvei Dirofilariei Imitis

Septembrie

Frontline Tri-Act

Temperaturile ridicate pot favoriza

dezvoltarea (L1-L3) Dirofilaria Immitis.

Leishmania 

Infatum

Octombrie

NexGard Spectra

Întreruperea ciclului biologic evolutiv Dirofilaria Immitis înainte de sezonul rece (posibilă microfilaremie circulantă)

Noiembrie

NexGard

Ne asigurăm că animalul intră în iarnă fără ectoparaziți