Sterilizarea contribuie la controlul  numărului de animale fără adăpost, ceea ce poate reduce semnificativ numărul câinilor propuși pentru eutanasiere. În România există  o reală necesitate de reducere a numărului de câini fără stăpân, în scopul ameliorării sănătăţii şi bunăstării acestora, stopării înmulţirii lor necontrolate, reducerii riscurilor asupra sănătăţii oamenilor, precum şi prevenirii agresivităţii faţă de oameni şi alte animale.

Sterilizarea prelungește durata și calitatea vieții. Prin sterilizare putem preveni o serie de probleme de sănătate dificile și costisitor de tratat. În cazul femelelor sterilizarea poate preveni infecțiile uterine și tumorile mamare care sunt în proporție de 50% maligne. Prin castrarea masculilor prevenim cancerul testicular și afecțiunile prostatei.

De asemenea sterilizarea timpurie poate modifica comportamentul agresiv al masculilor, câinele tău mascul va fi mai puțin probabil să se plimbe departe de tine, reducem astfel potențialele accidente de mașină sau luptele cu alți masculi. Masculii castrați vor fi mai puțin tentați să urineze prin casă în scopul marcării teritoriului. Prin sterilizare femelelor acestea nu vor mai intra în călduri. Femelele nu vor mai simți să urineze frecvent pentru a atrage masculii. De multe ori femelele în călduri sunt agitate și nervoase, iar masculii sunt capabili să găsească orice modalitate creativă de a scăpa de proprietar pentru a-și găsi partenera.

Pentru că ne gândim mereu la nevoile părinților de animale în perioada 1Aprilie – 15 Mai va fi în plină derulare campania SALVAȚI UN ANIMAL.  Veteco alături de ROTARY CLUB PIPERA, VET 4 LIFE oferă 60 sterilizări (pentru femele).

Pentru programări vă rugăm să sunați la 0742397978

Location:  VET 4 LIFE - Cabinet Veterinar & Sterilizari Gratuite din Orasul Pantelimon, strada Renului nr.23, Ilfov.